Dostava se vrši od 10 do 22:30 Narudžbine van ovog vremenskog intervala neće biti procesuirane PREGLEDAJ MENI
Vaša korpa je prazna
klikni ovde

U kuhinji Irish Pub-a nastaju unikatna jela koja imaju za cilj da pomere granice klasičnih recepata i uvedu nešto sasvim novo na polju gastronomije u Nišu. Bilo da ste gurman ili sladokusac, jela iz naše kuhinje zadovoljiće sve vaše specifične zahteve i kriterijume . Kako bismo vam dodatno približili našu kuhinju omogućili smo vam dostavu hrane na kućnu adresu, tako da nikada lakše nije bilo doći do nezaboravnih jela koja naši kuvari spremaju sa puno pažnje i ljubavi.

klikni ovde

Irski pabovi predstavljaju mnogo više od mesta gde možete popiti piće. Kultura pabova u Irskoj ima istoriju koja traje već hiljadu godina, s obzirom da je prvi pab u Irskoj, koji je i dalje otvoren, osnovan u 10. veku. Pabovi u Irskoj su vekovima u samom središtu zajednice i svih dešavanja, u njima su se održavale svadbe, krštenja, bdenja, rođendani.. Pab podrazumeva mesto koje se posećuje svakodnevno, mesto gde zaposleni znaju Vaše ime i uobičajeno piće, mesto na kojem se susrećemo sa prijateljima ali i sa potpunim strancima, koji posle par pića to više nisu. Sva mišljenja o sebi ostavite ispred vrata, jer u pabi su svi jednaki.

Morate videti

Čegar

Na brdu Čegar, nadomak Niša, na mestu gde se odvijala čuvena bitka iz I srpskog ustanka nalazi se spomenik podignut u znak sećanja na hrabre vojnike i njihovog komandanta Stevana Sinđelića, koji su poginuli na ovom mestu. Prema planovima za oslobođenje Niša i južnog dela Srbije, srpska vojska sa 16000 boraca pristigla je 27. aprila 1809. godine u okolinu Niša. Tokom više od mesec dana priprema za oslobođenje Niša, ustanici su izgradili 6 rovova u navedenim selima. Najistureniji položaj Srba nalazio se na brdu Čegar i njime je komandovao resavski vojvoda Stevan Sinđelić.

Bubanj

Memorijalni park Bubanj nalazi se jugozapadno od centra grada na pošumljenom uzvišenju zvanom Bubanj. Tokom II svetskog rata ovo mesto je bilo edno od najvećih stratišta na području Jugoslavije. Prvo streljanje bilo je 1942. godine izvođenjem grupe od 24 logoraša iz logora na Crvenom krstu. Posle februarskog bekstva 1942. godine broj streljanih na Bubnju dostiže i do 100 dnevno, samo za dva dana, 16. i 17. februara 1942. godine streljano je preko 1400 logoraša. Broj streljanih se ne može tačno utvrditi, jer su tela prvo zatrpavana buldožerima, a avgusta 1944. godine, nastojeći da pred kraj rata prikriju svoje zločine, Nemci su iskopavali i palili kosti (spaljivanje je trajalo 20 dana).

Medijana

Medijana, luksuzno predgrađe antičkog Naisusa, nastalo je krajem III i početkom IV veka. U periodu kada je car Konstantin vladao Rimskim carstvom (306-337.) Medijana je doživela najveći graditeljski procvat. Početkom IV veka, prenaseljeni Naisus gubi privlačnost za imućnije stanovnike i oni odlaze da žive na Medijani, adaptirajući stare i podižući nove vile. Vile su bile raskošno izgrađene i dekorisane mozaicima, a dvorišta i tremove krasile su fontane i skulpture božanstava. Medijana postaje luksuzno predgrađe sa razvijenom ekonomijom i poljoprivredom, na šta ukazuju ostaci: vila, silosa, zanatskog centra, vodovoda i sistema za navodnjavanje.

Ćele Kula

Ovaj jedinstven spomenik u svetu nastao je kao posledica velike bitke na Čegru. Prema kazivanju «srpskog hadžije iz Niša» zabeleženo je kako su Turci vršili pripreme za izgradnju kule od lobanja. Naime, kada je niški Huršid paša uvideo da je, iako je osvojen položaj na brdu Čegar, pored 3000 Srba, u bici i eksploziji barutane poginulo i barem duplo više Turaka, naredio je da se skupe glave poginulih srpskih vojnika na Čegru, da im se odere koža, da se lobanje uzidaju u kulu, a kože napune pamukom i pošalju u Carigrad. Ovaj strašan spomenik sazidan je na putu za Carigrad kao opomena onima koji dižu bunu protiv Turskog carstva.